7-07-2016 Nieuws van Cedris Nieuws van Cedris

Argwaan bij oppositie na achterblijven informatie Klijnsma

Onvrede over informatievoorziening banenafspraak overheidssector.

Jetta Klijnsma leverde niet de beloofde tussenrapportage met het aantal gerealiseerde banen voor arbeidsgehandicapten binnen de overheidssector en dat kwam haar op veel kritiek te staan. Kamerlid Carola Schouten (ChristenUnie) "Wij moeten dan als Kamer zien of het de goede kant op gaat. Nu we die cijfers niet hebben, krijg ik argwaan”. Ook Linda Voortman (GroenLinks) en Sadet Karabulut (SP) zijn kritisch.

De tussenrapportage van aanjager Hans Spigt is uiteindelijk deze week door minister Plasterk (BZK) naar de Kamer gestuurd. Het moest eerst voor een reactie worden voorgelegd aan het Verbond van Sectorwerkgevers van de overheid (VSO).

De tussenrapportage gaf de laatste initiatieven die de Overheid & Onderwijssector nam om de achterstand rond de banenafspraak in te lopen, maar bevatte niet de gevraagde cijfers. Daarvoor moeten allerlei bronnen geraadpleegd worden en die zijn niet eerder beschikbaar. Daarom komen de cijfers pas medio juli. Dit stelt Klijnsma in een aanvullende Kamerbrief.

Naast Klijnsma zijn ook de ministers Stef Blok (Wonen) en Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken) verantwoordelijk voor de uitvoering van de Participatiewet. Klijnsma heeft er bij deze bewindslieden op aangedrongen dat er bij overheden meer arbeidsgehandicapten in dienst worden genomen.

Donderdag 7 juli vervolgt de Kamer het Algemeen Overleg van vorige week met Klijnsma over de Participatiewet. De tweede termijn van het AP start om 10.15uur. Omdat wordt voorzien dat er moties worden ingediend is onder voorbehoud een plenair Voortgezet Algemeen Overleg gepland om 23.30uur.

 

Bron: Bericht NU.nl, 6 juli 2016; Kamerbrief met reactie staatssecretaris, 6 juli 2016.