9-08-2017 Nieuws van leden Nieuws van leden

Bor Veen naar Werkkracht

“Het is voor mij een uitdaging om, samen met de gemeente Ede, in de nieuwe organisatie Werkkracht mee te bouwen aan de brede uitvoering van de Participatiewet.”

Per 11 september 2017 is Bor Veen benoemd als algemeen directeur van Werkkracht Ede BV.

Op 1 juni 2015 begon Bor Veen als interim-directeur bij Permar. De situatie bij Permar was op dat moment zorgelijk. De organisatie had over 2014 een groot verlies geleden. Zijn taak was om de bedrijfsvoering te verbeteren en aan te laten sluiten op de Participatiewet. “Ik ben erg trots op wat we de afgelopen jaren hebben bereikt," zegt Veen. De bevordering van werkgelegenheid voor mensen met een arbeidsbeperking is goed verlopen, inmiddels is het aantal gedetacheerde medewerkers gestegen van 21% naar 71%.

Er is in die periode ook veel geïnvesteerd in nieuwe contacten bij reguliere werkgevers in de regio FoodValley. Verder werd de samenwerking met bestaande opdrachtgevers aangehaald. De overgang van de Wsw-medewerkers naar de gemeenten zal volgens hem zonder problemen verlopen. Bor Veen vertrekt dan ook met een gerust hart en kijkt uit naar zijn nieuwe werkgever: “Het is voor mij een uitdaging om, samen met de gemeente Ede, in de nieuwe organisatie Werkkracht mee te bouwen aan de brede uitvoering van de Participatiewet.”

Het algemeen bestuur van Permar verwacht de opvolging intern te kunnen oplossen, hierover komt eind augustus meer duidelijkheid. Zijn opvolg(st)er neemt de taken van Veen over tot het einde van Permar op 1 januari 2018.

Bron: persbericht Permar d.d. 9 augustus 2017.