14-05-2018 Nieuws van leden Nieuws van leden

Caparis en Van Hall Larenstein samen voor duurzaamheid

Dagelijks halen medewerkers van Caparis de uitgaande post bij de hogeschool op met een bakfiets om die daarna te sorteren op de vestiging van Caparis in Leeuwarden.

Vanaf 7 mei verzorgt Caparis het afhalen en sorteren van de post voor hogeschool Van Hall Larenstein in Leeuwarden. Dagelijks halen medewerkers van Caparis de uitgaande post bij de hogeschool op met een bakfiets om die daarna te sorteren op de vestiging van Caparis in Leeuwarden. Er komt geen auto aan te pas. Beide organisaties vinden elkaar in het streven naar duurzaamheid.

Henk Rodenhuis, manager van Caparis Business Post: “Zowel Caparis als Van Hall Larenstein hebben duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Post vervoeren met een bakfiets past uitstekend bij dit streven. De bakfiets wordt ook gebruikt voor pakketbezorging in Leeuwarden. Door de elektrische ondersteuning zijn onze mensen prima in staat om de pakketten snel en goed te vervoeren. We krijgen veel positieve reacties op deze nieuwe CO2-neutrale vorm van transport.”

Na de sortering wordt de post voor de regio Leeuwarden met een gewone fiets bezorgd bij de geadresseerde. Henk Rodenhuis: “Ook dit gaat dus zonder CO2-uitstoot. Buiten de bebouwde kom zetten we nu nog scooters op benzine in. Deze scooters gaan we straks vervangen door elektrische fietsen en elektrische scooters. We hebben de intentie om deze werkwijze nog verder uit te breiden met elektrische auto’s en om uiteindelijk een volledige klimaatneutrale post- en pakketbezorging te krijgen.” 

Met de postbezorging voor Van Hall Larenstein doet Caparis mee in het partnership van de hogeschool met Cycloon Post & Fietskoeriers, een bedrijf dat net als Caparis kiest voor duurzaam en sociaal ondernemen. Voor zowel Caparis als Cycloon geldt dat het werk wordt uitgevoerd door medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Omdat Cycloon geen vestiging heeft in Friesland zocht het bedrijf voor de vestiging in Leeuwarden de samenwerking met Caparis.

Bron: persbericht Caparis d.d. 4 mei 2018.