16-03-2017 Nieuws van Cedris Nieuws van Cedris

Het gaat niet goed met het banenplan voor arbeidsgehandicapten

Het aantal banen voor mensen met een arbeidsbeperking is in de eerste drie kwartalen van 2016 gedaald ten opzichte van 2015. Begin vorig jaar verloren veel arbeidsbeperkten hun tijdelijke baan.

Aart van der Gaag, die al ruim twee jaar tracht ondernemers ervan te overtuigen mee te doen met het banenplan, kan de forse daling van het aantal banen begin 2016 wel verklaren (zie ook eerder bericht). De Wet werk en zekerheid (WWZ) speelt daarbij een rol, vermoedt de banenambassadeur. “Mensen die twee jaar werkten, stroomden uit. Van de WWZ mogen werknemers niet langer dan twee jaar een tijdelijk contract krijgen. Daarna moet de werkgever deze mensen een vaste baan geven en daar zijn veel ondernemers huiverig voor.”

En ook al is er voor arbeidsbeperkten een no-risk-polis waardoor de gemeente de kosten op zich neemt als een medewerker ziek wordt, gelooft het bedrijfsleven het niet zo dat de gemeente garant staat, aldus Van der Gaag. Dat is niet de enige twijfel bij ondernemers over de betrouwbaarheid van de overheid. Van der Gaag: “Werkgevers vragen zich ook af hoe lang een beperking een beperking blijft. Stel je neemt iemand in vaste dienst aan, zegt het UWV dan niet na een paar jaar: ‘Deze werknemer functioneert al jaren prima bij jou, hij is helemaal niet arbeidsbeperkt’. Dat vrezen werkgevers. Zij willen wel dat mensen met een beperking ook meetellen voor het banenplan.”

Dat veel arbeidsbeperkten hun tijdelijke baan verloren komt ook deels door seizoensinvloeden, Van der Gaag hoopt ook dat de plaatsingen een wat duurzamer karakter krijgen. “Er worden nu veel mensen rondgepompt.”

Bron: bericht Trouw, 11 maart 2017.