14-02-2017 Nieuws van leden Nieuws van leden

Koersplan Participatiewet Alphen aan den Rijn: werkbedrijf krijgt nieuwe directeur

Herman Frankes maakt plaats voor de kwartiermaker, die binnenkort aan de slag gaat om het nieuwe werkbedrijf op te starten.

De SWA Alphen aan den Rijn en het Serviceplein worden binnenkort samengevoegd in een nieuw werkbedrijf. De SWA is nu een gemeenschappelijk regeling, maar wordt een Alphens ’bedrijf’. De gemeenten Nieuwkoop en Kaag & Braassem gaan op basis van een centrumgemeente-constructie diensten inkopen bij de gemeente Alphen aan den Rijn.

Bij het nieuwe bedrijf hoort volgens het bestuur van de SWA ook een boegbeeld met een frisse blik die ruimte geeft aan de nieuwe koers. Herman Frankes stopt daarom per direct als directeur van SWA. Zijn taken worden tijdelijk vervuld door plaatsvervangend directeur Jan Rob van Leeuwen.

 

De gemeente meldt in een persverklaring dat Frankes zich 'in overleg met het SW-bedrijf op andere taken gaat richten'. Frankes was negentien jaar lang directeur van de SWA.

Bron: Bericht nu.nl, 13 februari 2017; bericht Leidsch Dagblad, 13 februari 2017; bericht Gemeente Alphen aan den Rijn, 4 november 2016; bericht Leidsch Dagblad, 8 maart 2017.