27-10-2015 Nieuws van Cedris Nieuws van Cedris

NOS Nieuwsuur: weinig geloof in realisatie Banenafspraak

Eerder stonden de cijfers al ter discussie, en nu geven werkgevers aan dat zij stuklopen op de strenge regelgeving.

Als vervolg op een eerdere uitzending stelde Nieuwsuur gisteravond opnieuw de vraag hoe het staat met Participatiewet en de banenafspraak.

Eerder stonden de cijfers al ter discussie, en nu geven werkgevers aan dat zij stuklopen op de strenge regelgeving. Intussen vrezen de mensen met een arbeidsbeperking  dat de wet hen niet aan een baan zal helpen.

In Nieuwsuur ging staatssecretaris Klijnsma in debat met Illya Soffer, directeur van Ieder(in), de koepelorganisatie voor mensen met een chronische ziekte en een beperking. Volgens haar zijn de participatiebanen een illusie waardoor er meer mensen dan nodig nu thuis blijven zitten.

Ook bleek dat mensen die in het doelgroepregister horen te staan daar, ondanks een Wsw-indicatie, niet zo zeker van zijn. Nieuwsuur liet verder Aart van der Gaag aan het woord over het feit dat de bestanden van te plaatsen mensen met een beperking niet transparant zijn. “Veel mensen die willen en kunnen werken zijn op dit moment onvoldoende zichtbaar voor werkgevers,” aldus de trekker van het 100.000 banenplan.

 

Bron: Bericht Nieuwsuur, 26 oktober 2015.