27-07-2017 Nieuws van leden Nieuws van leden

Novatec brengt het sociaal jaarverslag 2016 uit in een speciale editie van de Koerskrant

In een rijk geïllustreerd nummer met prachtige foto’s is een groot aantal artikelen opgenomen van interviews met medewerkers.

Elk kwartaal brengt het sociaal werkbedrijf Novatec een Koerskrant uit. In dit magazine zijn verhalen opgenomen over het werk en de bezigheden van de ruim 500 medewerkers van Novatec. De Koerskrant wordt verspreid naar alle medewerkers van het bedrijf, maar ook naar allerlei betrokkenen bij het bedrijf, zoals werkgevers waar personeelsleden van Novatec zijn gedetacheerd en raadsleden, bestuurders en ambtenaren van de deelnemende gemeenten in Novatec. Dit keer is een extra dik nummer uitgebracht.

In dit nummer is het sociaal jaarverslag 2016 van Novatec opgenomen. In een rijk geïllustreerd nummer met prachtige foto’s is een groot aantal artikelen opgenomen van interviews met medewerkers uit de sw-doelgroep die werkzaam zijn in het beschutte werkbedrijf of in detachering bij externe werkgevers. Novatec is echter meer dan een bedrijf in de sociale werkvoorziening. Jonge mensen in ‘nieuw beschut’ en cliënten op werkervaringsplaatsen komen aan het woord in de Koerskrant. Dat geldt ook voor allerlei andere mensen die nauw betrokken zijn bij Novatec. Zij blikken terug op het afgelopen jaar, maar kijken ook vooruit en schetsen een mogelijk beeld van Novatec in de toekomst.

Novatec staat midden in de samenleving. Een groot deel van de mensen werkt buiten de poorten van het bedrijf. Zij hebben een volwaardige plaats op de arbeidsmarkt. Voor de groep die het nodig heeft is er de beschutte werkomgeving met een gevarieerd aanbod van bedrijfsactiviteiten: van Inpakafdeling tot Kwekerij, van Kringloopwinkel tot Spuiterij en van Foodafdeling tot Schoonmaak- en Cateringafdeling.

Bron: persbericht Novatec d.d. 25 juli 2017.