11-04-2018 Nieuws van Cedris Nieuws van Cedris

Onderzoek duale trajecten statushouders van start

Oproep: heeft u goede voorbeelden van projecten waarin werk- en taaltrajecten voor statushouders worden gecombineerd?

In opdracht van SBCM, Cedris en VluchtelingenWerk Nederland start onderzoeksbureau Regioplan binnenkort met een onderzoek naar de succesfactoren van duale trajecten voor statushouders. Voor dit onderzoek zijn we op zoek naar goede voorbeelden van projecten waarin werk- en taaltrajecten voor statushouders worden gecombineerd. De voorbeelden worden gedeeld met andere organisaties, zodat zij hiervan kunnen leren.

Met het onderzoek willen SBCM, Cedris en VluchtelingenWerk Nederland inzicht krijgen in de verscheidenheid aan vormen van duale (taal- en werk-) trajecten en de wijze waarop die, al dan niet samen met SW-bedrijven, worden georganiseerd. Daarbij zijn we vooral op zoek naar goede en inspirerende voorbeelden. Wat zijn succesvolle aanpakken en wat zijn daarin de kritische succesfactoren?

Deze informatie wordt gebruikt om de professionals, die betrokken zijn bij de uitvoering van dergelijk trajecten, te voorzien van goede voorbeelden, werkzame bestanddelen, tips en valkuilen. Heeft u een voorbeeld van een goed lopend duaal traject? Stuur dan een mail naar Miranda Grootscholte: m.grootscholte@caop.nl.

 

Bron: SBCM, 10 april 2018.