14-02-2018 Nieuws van Cedris Nieuws van Cedris

ParticipatieCampus: vakkennis bijhouden hoe en wanneer u wilt

Met de ParticipatieCampus kunt u uw eigen vakmanschap versterken. Actuele onderwerpen, modules en e-learnings.

Bent u een professional in het sociaal domein? Bent u bijvoorbeeld medewerker van een sociaal wijkteam, consulent, klantmanager, trajectbegeleider of jobcoach? Helpt u mensen om meer regie te krijgen over hun eigen leven? Ondersteunt u mensen met problemen om goed te functioneren in de maatschappij? Begeleidt u werkzoekenden naar (regulier) werk of helpt u hen tijdelijk aan een inkomen?

Uw werk in het sociaal domein is dynamisch. De medewerkers of cliënten die u begeleidt, zijn steeds diverser en hebben vaak complexe problematieken. U moet meer werk in minder tijd verzetten. Hoe houdt u uw vakkennis dan actueel? Zodat u kunt blijven doen waar u goed in bent: mensen weer laten participeren

Met de ParticipatieCampus, een online kennisplatform van SBCM, Cedris en Divosa kunt u uw vakkennis eenvoudig bijhouden op het moment dat het u uitkomt. Op de ParticipatieCampus staan e-learnings, leermodules en kennisdocumenten. U bepaalt dus zelf hoe u leert en het is ook nog eens gratis! U hoeft alleen een account aan te maken.

Actuele onderwerpen, modules en e-learnings

De ParticipatieCampus is voor iedereen die tot taak heeft cliënten te begeleiden, aan het werk te helpen en ze goed te laten functioneren in de maatschappij. U vindt er informatie over uiteenlopende actuele onderwerpen, zoals schuldhulpverlening, psychische aandoeningen of zelf de regie nemen. U bepaalt zelf hoe u leert: of u nu een handreiking leest, een losse leermodule tot u neemt of een uitgebreide e-learning volgt. 

Bron: SBCM, 13 februari 2018. Bekijk de animatie, klik hier voor een bezoek aan de Participatiecampus en meld u aan.