6-09-2017 Nieuws van Cedris Nieuws van Cedris

Samenwerking GGZ-instellingen met Werk&Inkomen gemeenten - 31 plannen ingediend én toegekend

Alle verzoeken voor financiële ondersteuning van de plannen zijn door het ministerie gehonoreerd. De indienende centrumgemeenten ontvingen hierover al bericht.

31 arbeidsmarktregio’s hebben regionale plannen van aanpak ingediend naar aanleiding van financiële impuls die staatsecretaris Klijnsma in het leven heeft geroepen. Voor de komende twee jaar is € 3,5 miljoen beschikbaar waarmee GGZ, gemeenten en UWV in de regio nauwer moeten samenwerken (zie eerder bericht).

De arbeidsmarktregio’s gaan binnenkort met hun samenwerkingsplan aan de slag om meer mensen met psychische aandoeningen aan de slag te helpen. SZW zal deze regio’s zoveel mogelijk ondersteunen. De afgelopen vier jaar is al veel praktijkervaring opgedaan.

Het belang van deze samenwerking is groot: 31% van de mensen met een uitkering ontvangt psychische zorg, tegen 10% van de mensen die werken of naar school gaan.

Bron: Nieuwsbericht Rijksoverheid, 6 september 2017; bericht Gemeente.nu, 6 september 2017; bericht Volkskrant, 6 september 2017; bericht GGZ Nederland, 6 september 2017; bericht Binnenlands Bestuur, 6 september 2017.

Meer aandacht voor de regionale plannen in de tweede editie van de nieuwsbrief Samenwerking GGZ en Werk en Inkomen, uitgebracht door de Programmaraad. Nog geen abonnement op deze maandelijkse nieuwsbrief? Schrijf u hier dan in!