11-12-2017 Nieuws van Cedris Nieuws van Cedris

Cedris-lezing 2018 in het teken van de Participatiewet

Maandagmiddag 5 februari is het weer tijd voor de jaarlijkse Cedris-lezing. Dit jaar wordt de lezing verzorgd door Staatssecretaris Tamara van Ark. Met deze lezing vestigt Cedris de aandacht op het maatschappelijke én economische belang van betaalde arbeid voor mensen met een arbeidsbeperking.

Bij de lezing vindt ook een politiek panel plaats met lokale bestuurders. Met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 gaan we in gesprek over de kansen van de Participatiewet en de lessen die we kunnen trekken uit de huidige gang van zaken. De leden van het panel zijn lokale politici die nu wethouder zijn en ook lijsttrekker voor de komende verkiezingen. Het panel bestaat uit: Marleen Damen (PvdA Leiden), Huib van Olden (CDA ’s Hertogenbosch), Chris Simons (VVD Middelburg) en Annalies Usmany (Gemeentebelangen Appingedam).

Het laatste onderdeel van het programma is de uitreiking van de Cedris Waarderingsprijs. We hebben voor deze prijs maar liefst 51 aanmeldingen mogen ontvangen. Stuk voor stuk fantastische initiatieven die zich inzetten voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Uit deze inzendingen hebben we vier genomineerden geselecteerd die we in de komende dagen via onze social media bekend zullen maken. De jury, bestaande uit Job Cohen (Cedris), Han Noten (Start Foundation), Mariette Hamer (SER), Aart van der Gaag (100.000 banen) en Semih Eski (CNV Jongeren), zal de winnaar bekend maken.

De middag vindt plaats in theater Diligentia in Den Haag. Het programma begint om 14.00 uur en duurt tot ongeveer 16.15 uur met een aansluitende borrel. Het belooft een middag te worden vol inspiratie en mogelijkheden om na te denken over de toekomst.

Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@cedris.nl onder vermelding van ‘Cedris-lezing’. Bij de lezing zien we graag een divers publiek. Graag nodigen we dan ook medewerkers uit voor deze lezing!

Het programma van de middag:

13.30 uur              Ontvangst met koffie en thee

14.00 uur              Start lezing door Tamara van Ark met aansluitend de mogelijkheid om vragen te stellen

14.45 uur              Panel van lokale lijsttrekkers met:

  • Marleen Damen (Pvda Leiden)
  • Huib van Olden (CDA ’s Hertogenbosch)
  • Chris Simons (VVD Middelburg)
  • Annalies Usmany (Gemeentebelangen Appingedam

15.30 uur               Prijsuitreiking Cedris Waarderingsprijs

16.10 uur               Afsluiting door Job Cohen

16.15                     Borrel