9-11-2017 Nieuws van Cedris Nieuws van Cedris

Schrijf u in voor de Masterclass ‘Werkgeversbenadering volgens het nieuwe denken’

Door kritische interactie en met behulp van veel concrete praktijkvoorbeelden en uitgewerkte casuïstiek krijgt u als deelnemer bagage om in uw eigen organisatie de juiste stappen te zetten. Bedoeld voor professionals die directe contacten onderhouden met werkgevers.

De uitdaging van dit moment is om mensen met een arbeidsbeperking duurzaam te plaatsen bij reguliere werkgevers. Wat is daar voor nodig? Welke randvoorwaarden moeten ingevuld worden, hoe gaat u dit als professional organiseren en hoe maakt u daarbij de duurzame verbinding met partners in de “keten”? In vijf unieke en inspirerende bijeenkomsten van de masterclass ‘Werkgeversbenadering volgens het nieuwe denken’ krijgt u antwoord op deze en andere vragen. 

De masterclass is bedoeld voor professionals die directe contacten onderhouden met werkgevers. Bijvoorbeeld accountmanagers, jobcoaches en managers van onder andere werkgeversservicepunten.

In zes bijeenkomsten - tussen 14 december en 14 juni - nemen twee managers met veel kennis en praktijkervaring, Martin Verduyn en Theo van Kroonenburg, u mee in onder andere de volgende onderwerpen:

 

  • Sessie 1 Theoretisch kader en huidige bottlenecks: historische ontwikkelingen in vogelvlucht, het nieuwe denken, nieuwe accenten in de werkgeversaanpak,  ontwikkelingen en uitdagingen.
  • Sessie 2 & 3 De werkgeversaanpak en het bouwen van een casus: duurzame participatie, het werkgeversarrangement, het werknemersarrangement, netwerkstrategie, het primaire proces en de partners.
  • Sessie 4 De praktijk bekeken: deelnemers maken op locatie kennis met best-practices. Wat zijn de lessons learned?
  • Sessie 5 Kennis delen en verfijnen: een intervisiesetting, met reflectie op de lessons learned. Een externe specialist sluit de reeks af.

Door kritische interactie en met behulp van veel concrete praktijkvoorbeelden en uitgewerkte casuïstiek krijgt u als deelnemer bagage om in uw eigen organisatie stappen te zetten. 

De kosten bedragen € 1.475,- per deelnemer (excl. 21% btw) voor de 5 sessies. SBCM subsidieert € 250,- p.p. voor deelnemers van sociale werkbedrijven, gemeenten en UWV. Er is plaats voor 12 deelnemers, dus schrijf u snel in.  

Bron: bericht SBCM, 7 november 2017. Daar vindt u meer informatie over het programma en hoe u inschrijft.