9-11-2017 Nieuws van Cedris Nieuws van Cedris

Succesvolle lancering De Tijdmachine over sociale werkgelegenheid

De Tijdmachine is een publiekstentoonstelling en is vanaf nu te boeken door bedrijven en organisaties die dit maatschappelijke thema op de kaart willen zetten.

Donderdag 9 november is De Tijdmachine gelanceerd. De Tijdmachine is een visueel spektakel over de geschiedenis van sociale werkgelegenheid in Nederland. Je reist door de afgelopen eeuwen naar de toekomst en leert over de aanpak van armoede, de ontwikkeling van onderwijs, en over het ontstaan van banen voor mensen met een arbeidsbeperking. De Tijdmachine is een publiekstentoonstelling en is vanaf nu te boeken door bedrijven en organisaties die dit maatschappelijke thema op de kaart willen zetten.

In de Tijdmachine ervaar je dat het vraagstuk van de sociale werkgelegenheid er een is van alle tijden. Wie is verantwoordelijk voor mensen die extra begeleiding of een aangepaste werkplek nodig hebben? Dat is de centrale vraag. Ook voor de toekomst. De initiatiefnemers van de Tijdmachine, Cedris, landelijke vereniging van sociale werkgelegenheid en SBCM, willen mensen hier bewust van maken. Bezoekers van de tentoonstelling worden aangezet om na te denken welke rol zij daarbij kunnen spelen. 

Wat maakt dit project zo bijzonder?

Bij de totstandkoming van deze tentoonstelling zijn jongeren betrokken van het Voortgezet Speciaal Onderwijs en Praktijk Onderwijs. In de houtzagerij en houtbewerkingsafdeling van leerwerk bedrijf Pantar in Amsterdam is De Tijdmachine gebouwd. Dat hebben de jongens heel vakkundig gedaan en het resultaat is geweldig. Een filmpje van de bouw vind je op www.detoekomstis.nu/tijdmachine

Voor wie is De Tijdmachine bedoeld?

De Tijdmachine is interessant voor iedereen, want het vraagstuk van sociale werkgelegenheid gaat ons allemaal aan. De tentoonstelling kan geboekt worden door bijvoorbeeld gemeenten, een bibliotheken of scholen. Door hem te plaatsen in een ruimte met een publieksfunctie, bereiken we zo veel mogelijk mensen.

Meer weten of De Tijdmachine boeken?

 

De Tijdmachine maakt je bewust van het feit dat mensen met een arbeidsbeperking er altijd zijn geweest, er nu zijn, en ook in de toekomst. De keuzen die we nu maken, bepalen hoe onze arbeidsmarkt er in de toekomst uit ziet. Het ideaal voor de toekomst is een inclusieve arbeidsmarkt waarop voor iedereen plek is. Momenteel zijn er te weinig banen voor mensen met een arbeidsbeperking. Maak dit onderwerp daarom bespreekbaar in jouw bedrijf of bij de bezoekers van jouw organisatie en boek De Tijdmachine!

www.detoekomstis.nu

Zie ook Pantar, 16 november 2017 en SBCM, 21 november 2017.