24-11-2016 Nieuws van Cedris Nieuws van Cedris

Terugblik congres De Professional Centraal: “Zo blijf je bij en doe je ook nog nieuwe contacten op”

Een drukbezochte dag vol vragen, voorbeelden, ambities en uitdagingen voor de sector.

Waarom kan een SW-bedrijf beter vraag- dan aanbodgericht werken? Hoe ga je om met een psychisch beperkte medewerker die ongewenst gedrag vertoont? Is publiek-private detachering dé manier om mensen aan de slag te helpen? Deze en vele andere vragen kwamen aan bod tijdens het congres De Professional Centraal, dat SBCM, Cedris en DetaNet op 16 november organiseerden in Antropia, Driebergen. (zie eerder bericht). Namens de organisatoren deelden DetaNet-voorzitter Mirjam Hartman, Cedris-directeur Jan-Jaap de Haan en SBCM-fondsmanager Josje Lesterhuis hun ambities en uitdagingen voor de sector. Die zijn nog beter bereikbaar als partijen goed samenwerken. Tijdens het congres werd dan ook het Kennispartnerschap sociale werkgelegenheid gelanceerd (zie persbericht).

Op de SBCM-website een terugblik op de plenaire bijdragen en een overzicht van de interactieve workshops en presentaties tijdens het congres.

Voor het congres maakten SBCM, Cedris en DetaNet het magazine ‘De Professional Centraal’, over nieuwe ontwikkelingen in de sociale werkgelegenheid. Hierin wordt onder andere ingezoomd op de veranderende rol van professionals, wat werkgevers van hen verwachten, hoe gemeenten en SW-bedrijven statushouders aan het werk kunnen krijgen en een voorbeeld van social return in de praktijk.

Bron: bericht SBCM, 22 november 2016.