8-12-2015 Nieuws van Cedris Nieuws van Cedris

Webinar over Participatiewet en Personeelsbeleid inclusief terugkijk-link

Arbeidsmarktdeskundigen presenteren de nieuwste inzichten en aanbevelingen voor het inpassen van Participatiewet in het personeelsbeleid.

Tilburg University organiseert op 16 december een interactief webinar over de Participatiewet. Arbeidsmarktdeskundigen zullen dan de nieuwste inzichten en aanbevelingen presenteren voor het inpassen van Participatiewet in het personeelsbeleid. De webinar richt zich in de eerste plaats op beleidsmakers, HR-managers en wetenschappers maar is ook toegankelijk voor andere geïnteresseerden. 

Met de invoering van de Participatiewet wil de overheid bereiken dat zoveel mogelijk mensen met een arbeidsbeperking bij reguliere werkgevers aan de slag kunnen. Wetenschappers van de Tilburgse universiteit hebben onderzocht welke factoren een rol spelen bij het in dienst nemen en houden van deze mensen. Hiermee willen de onderzoekers tegemoet komen aan de vraag van werkgevers hoe zij binnen hun eigen HR-beleid kunnen voldoen aan de eisen van de nieuwe wet. De onderzoekers presenteren als antwoord onder meer de nieuwe visie 'Inclusief HRM'.

De webinar vindt plaats op 16 december van 16.00 tot 17.00 uur. Aan het woord komen professor Ton Wilthagen, dr. Irmgard Borghouts, dr. Ronald Dekker en dr. Charissa Freese.

Deelnemen aan de webinar kan door vóór 12 december een email te sturen aan reflect@tilburguniversity.edu met als onderwerp 'aanmelding webinar 16/12 Participatiewet en inclusief HRM' onder vermelding van uw naam en organisatie.

Bron: Bericht Tilburg Universiteit, 4 december 2015.

Naschrift voor wie het webinar (nog een keer) wil bekijken: De presentatie van het webinar is te downloaden via WeTransfer: klik hier. Via deze link kunt u het hele webinar terugkijken. Het bestand is tevens te streamen & downloaden.