29-08-2017 Nieuws van Cedris Nieuws van Cedris

Werkzaak Rivierenland en Werksaam WestFriesland genomineerd als finalist ESF Award 2017

Op weg naar de finale op 8 november wordt van hun uitverkoren project een professioneel promotiefilmpje gemaakt.

Dit jaar hebben zich maar liefst 25 projecten aangemeld voor de ESF Awards. Onlangs maakte de vakjury bekend welke tien projecten doorgaan naar de finale en op 8 november kans maken op de ESF Awards 2017.

Onder de tien finalisten zijn Werkzaak Rivierenland (Tiel/Geldermalsen) en Werksaam Westfriesland (Hoorn).

Werkzaak Rivierenland is genomineerd met de leerwerkroutes. Daarmee leidt dit sociale werkbedrijf mensen op voor veel gevraagde plekken op de regionale arbeidsmarkt.. In de opleiding wordt zoveel mogelijk maatwerk gestopt om aan te sluiten op de vraag van de markt. De komende jaren komen er tien leerwerkroutes, in onder meer Horeca, Schoonmaak, Transport & logistiek, Groen, ICT, Techniek, Hout, Zorg, Agri, Administratief & receptie. De eerste startte in juni, leerwerkroute horeca. In deze leerwerkroute leren mensen, in een half jaar tot maximaal twee jaar, alle ins en outs van de horecabranche kennen. Rond het bedrijfsrestaurant Smaakzaak werken leermeester, werkcoaches en accountmanagers samen om de deelnemers (mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt) een prettige werkplek en veilige leeromgeving te geven. Naast veel praktijktijd werkt deze leerwerkroute met e-learningmodules over bijvoorbeeld voedselhygiëne en gastheerschap.

Werksaam Westfriesland is genomineerd voor haar project ‘About a jacket’.Dit project is een samenwerking met kledingontwerpster Marilou Evelo. Zij wil zich inzetten voor mensen die hun eigen land hebben moeten ontvluchten. Marilou ontwerpt onder het label ‘About a jacket’ unieke en duurzame jasjes van alpaca wol. Haar doel is om deze jasjes te verkopen nadat ze geborduurd zijn door Syrische vluchtelingen die via WerkSaam een uitkering ontvangen.

Van de projecten van de tien finalisten wordt een professioneel promotiefilmpje gemaakt.

Bron: Agentschap SZW, 18 augustus 2017; Ons West-Friesland, 18 augustus 2017; bericht Werkzaak Rivierenland, 23 augustus 2017; Regionieuws Geldermalsen, 31 oktober 2017.

 

Op 8 november was de prijsuitreiking: