13-06-2017 Nieuws van leden Nieuws van leden

Westrom en PSW tevreden over samenwerking in de keten

Westrom en PSW kennen elkaar al jaren.

Sinds oktober 2016 werkt een klein groepje cliënten van PSW bij Westrom. En dat doen ze met veel enthousiasme! Tijdens een recente evaluatie van dit pilotproject spraken beide organisaties uit dat de samenwerking naar ieders tevredenheid verloopt en zelfs uitgebreid kan worden.

Westrom en PSW kennen elkaar al jaren. Daar waar medewerkers van het Roermondse participatiebedrijf niet meer mee kunnen in het dagelijkse werkritme, staat PSW klaar om hen een andere vorm van dagbesteding en/of werk te bieden. Want ieder mens verdient een volwaardige plaats in onze samenleving, dat vinden beide organisaties vanzelfsprekend. Afgelopen najaar werden de rollen omgedraaid en liet PSW cliënten de oversteek naar Westrom maken; letterlijk, want beide bedrijven liggen tegenover elkaar aan de Rijksweg.

“We zijn een pilot gestart waarbij we cliënten van PSW een andere uitdaging bieden”, vertelt Evertjan Jansen, divisiemanager Bedrijven bij Westrom. “Sommige mensen die in het activiteitencentrum in Roermond werken, kunnen prima meedraaien bij Westrom. Dat gegeven hebben we met een groepje opgepakt en we zijn gewoon aan de slag gegaan.” Deze samenwerking in de keten is voor cliënten van PSW een mooie kans om zich verder te ontwikkelen; om uit te proberen wat ze kunnen. Het geeft Westrom extra mogelijkheden om als flexibele werkorganisatie mee te bewegen met de omvang van opdrachten.

Sinds oktober vorig jaar gaat de PSW-groep iedere donderdagmorgen, samen met een begeleidster, enthousiast aan de slag met verpakkingswerkzaamheden. Een geslaagde proef, die nu wordt uitgebreid door te kijken naar de kwaliteiten van mensen en hen waar mogelijk ook individueel in te zetten. En daar waar dat lukt, gaan cliënten van PSW ook meerdere dagdelen aan de slag. Een aanvullende mogelijkheid voor cliënten van PSW op de participatieladder en andersom: medewerkers van Westrom die mogelijk wat meer ondersteuning nodig hebben, kunnen zo ook gebruikmaken van de expertise van PSW.

Beide organisaties zijn ervan overtuigd dat dit de start is van een verdere en intensievere samenwerking en maken plannen om meer gebruik te maken van elkaars expertise en participatiemogelijkheden.

Bron: persbericht Westrom d.d. 13 juni 2017.