19-05-2017 Nieuws van leden Nieuws van leden

Wezo pendelt IKEA-personeel naar station

Wezo verzorgt de pendeldienst en gebruikt deze om eigen personeel op te leiden tot chauffeurs en planners.

Personeel van IKEA kan zes dagen per week in de avonduren en op een aantal koopzondagen per bus naar het NS-station in Zwolle. Wezo verzorgt de pendeldienst en gebruikt deze om eigen personeel op te leiden tot chauffeurs en planners.

Met de pendelbus van Wezo zijn IKEA-medewerkers in 10 minuten op het station om vanaf daar verder te reizen. De pendeldienst is mede tot stand gekomen met een bijdrage uit het bereikbaarheidsfonds van Beter Benutten Zwolle Kampen. Het gaat om een proef van een half jaar.

De busdienst is geen openbaar vervoer, benadrukt Mariët Oosterveld van IKEA. ,,De dienst is bestemd voor medewerkers van IKEA en hopelijk in de toekomst voor meer bedrijven. Naast deze pendel zijn we aan het verkennen of en hoe we het fietsgebruik en carpoolen onder onze medewerkers verder kunnen stimuleren."

De ondernemersvereniging Hessenpoort hoopt dat de bus in de toekomst voor meer bedrijven gaat rijden. ,,Het zou natuurlijk prachtig zijn als meer bedrijven het voordeel ervan gaan zien en zich aansluiten”, aldus Ilse Sijtsema, parkmanager Hessenpoort.

Bron: persbericht Wezo d.d. 18 mei 2017.